به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از خبرنگار مهر، بررسی های جهانی از استفاده کاربران فضای مجازی از شبکه اجتماعی تلگرام نشان می دهد که بالغ بر ۸۰.۵ درصد کاربران این شبکه را ایرانی ها تشکیل می دهند. به نحوی که کاربران ایرانی از طریق وب ۴۴.۳ درصد و از طریق موبایل ۸۰.۵ درصد کاربران این اپلیکیشن پیام رسان هستند. این درحالی است که شبکه روسی تلگرام در کشور روسیه آنطور که باید محبوب نیست و ۱۱.۳ درصد کاربران این شبکه اجتماعی از طریق وب و ۵.۵ درصد کاربران موبایل، روسی هستند. کاربران ایتالیایی نیز رتبه سوم استفاده کنندگان از تلگرام را بعد از ایران و روسیه در اختیار دارند که البته استفاده از این اپلیکیشن پیام رسان در این کشور میان یک تا ۴.۵ درصد اعلام شده است.
محبوبیت شبکه پیام رسان تلگرام در ایران به حدی چشمگیر است که حدود ۱۲ درصد از پهنای باند اینترنت کشور در اختیار تلگرام است و این سایت در رتبه ۱۴ در دسترسی از طریق وب و رتبه ۲۰ از طریق دسترسی موبایل در ایران قرار دارد.
براین اساس با توجه به اهمیت صرف زمان و استفاده کاربران ایرانی از این شبکه مجازی و سایر پیام رسانهای آنلاین و نیز انتقاداتی که اخیرا از سوی مقام معظم رهبری نسبت به عملکرد وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی درباره صیانت از فضای مجازی مطرح شده است، این شورا جلسه شب گذشته خود را به این موضوع اختصاص داد.
براساس مصوبه شب گذشته شورای عالی فضای مجازی، شرکت های خارجی پیام رسان که در داخل ایران فعالیت دارند، برای ادامه فعالیت خود ملزم خواهند شد تا همه اطلاعات و فعالیت مرتبط با شهروندان ایرانی را به داخل منتقل کنند. از این رو شبکه تلگرام نیز باید اطلاعات کاربران ایرانی را به داخل کشور منتقل کند.
پیش از این نیز وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از درخواست برای انتقال سرورهای تلگرام به ایران خبر داده بود.
در جلسه شورای عالی فضای مجازی همچنین مقرر شد همه شبکه های پیام رسان برخط فعال کشور ظرف یکسال آینده انبارش یا ذخیره سازی داده های (دیتا) خود را در داخل کشور انجام دهند و در پی بررسی وضعیت پیام رسان های اجتماعی با تکیه بر رهنمودها و دغدغه های مقام معظم رهبری در مرکز ملی فضای مجازی، سند در اولویت قراردادن این مباحث، در جلسه بررسی و بخش هایی از آن، توسط اعضای شورا تصویب شد.