باسمه تعالی
جناب آقای دکتر فرهادی
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری
باسلام
با توجه به مسائل مستحدثهی اخیر پیرامون قانون سنوات و مطالبات دانشجویان در مورد کاستیها و نواقص آییننامهی مصوب سال ۱۳۹۳ و تضییع حقوق نخبگان -همانانی که بایستی بخشی از سرمایه کشور، به منظور پیشرفتهای این مرز و بوم، صرف تحصیل و رشد علمی آنان شود- مسئولین بسیج دانشجویی دانشگاههای بزرگ تهران لازم میدانند در کنار تمام مطالباتی که از تشکلهای گوناگون دانشجویی نسبت به این موضوع مطرح شده است، مسائل مهمی را مطرح و گوشزد نمایند.
بی شک بیتالمال و سرمایههای کشور باید در جهت پیشرفت کشور و با توجه به نیازها و شرایط، هزینه و به تعبیر بهتر سرمایهگذاری شود. بیتردید سهم قابل توجهی از پیشرفتهای کشور، در گرو موفقیتهای دانشجویان خواهد بود، لذا تقویت و رشد فضای علمی و دانشگاهی امری بدیهی و بسیار ضروری مینماید؛ چراکه این دانشجویان هستند که بایستی زمینههای پیشرفتهای ملی را ایجاد کنند. همچنین با توجه به تصریح قانون اساسی، دولت موظف است هزینهی تحصیل دانشجویانی را که در طلب علم هستند، تأمین کند تا دانشجو بتواند بدون این دغدغهها به تحصیل خویش بپردازد.
مسئلهی مهمی که در این بین بایستی مورد عنایت جدی قرار گیرد آن است که دانشجویان ممتاز و نخبهی کشور هیچگاه در مسیر پیشرفت کشور و تحصیل خود اهمال و کوتاهی نکرده و تمام تلاش خود را در این راه بکار بستهاند اما در این بین مشکلات و موانعی وجود دارد که مسببین آن را باید درون دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و وزارت علوم جستجو کرد.
حواشی مسائل قانون سنوات(که در ادامه نکاتی در مورد آن بیان میشود) فرصتی فراهم نمود تا آن دسته از مشکلاتی که اصلا مبنای پدیدهای به اسم سنوات است مطرح شود:
– چرا تا به حال هیچ کدام از مسئولین وزارتخانه و دانشگاهها این سوال را پاسخ ندادهاند که به چه علت دانشجویان نخبه دانشگاههای مطرح کشور نمیتوانند در مدت عادی(۸ ترم کارشناسی و ۴ ترم کارشناسی ارشد) تحصیل خود را به اتمام برسانند؟
– چرا در خلال این مباحث، وزارتخانه و دانشگاهها فقط به دنبال تامین مالی خود بوده و کسی به درد دانشجو توجه نمیکند؟
– آیا به راستی نباید در دانشگاهها، متولی مشخصی برای نظارت بر نحوه عملکرد بعضی اساتیدی که با اعمال سلایق کاملا شخصی و بعضا ظالمانه، روند تحصیل دانشجو را با مخاطره مواجه میکنند، وجود داشته باشد؟
– چه کسی پاسخگوی اعتراضات جدی و ممتد دانشجویان نسبت به سازوکار و عملکرد مسئولین آموزشی دانشگاهها است که در کمال تأسف، با نگاهی کاملا ماشینی به دانشجو، توجهی به به مطالبات آموزشی آنان ندارند؟
– چرا دانشجو باید به علت اینکه ارائه دروس در ترمهای تحصیلی به خوبی و با هماهنگی انجام نمیشود، ناخودآگاه و اجبارا با طولانی شدن دوران تحصیل مواجه شود؟
– چرا گاها به برخی از دانشجویان اجازه اتمام تحصیل طبق ضابطه تعیین شده داده نمیشود؟ (به طور مثال دانشجوی کارشناسی ارشد تا زمانی که مقاله فرمایشی از طرف استاد خود را منتشر نکند اجازه دفاع کردن پیدا نمیکند.)
– وظیفه اساتید مشاوری که برای دانشجویان مشخص میشوند (که از هزینه بیت المال هم تامین میشوند) اما ترم به ترم دانشجوی خود را نمیبینند و نمیشناسند چیست؟
– آیا صرفا جیب دانشجو باید پاسخگوی این همه قصور و کوتاهی دستگاههای اموزش عالی باشد؟!
مطمئن باشید دانشجویان نخبه کشور قصد طولانی شدن دوران تحصیل و هدر دادن بیت المال را ندارند.
جناب آقای دکتر فرهادی
مواردی که مطرح شد تنها گوشهای از مشکلات آموزشی و صنفی دانشجویان است، که در قالبهای متفاوت بروز و ظهور پیدا میکند.
طبیعتا حضرتعالی اولین فرد مسئول در این زمینه هستید؛ لذا قویا انتظار میرود به مطالبات دانشجویان رسیدگی کنید و با شفافسازی و ابهامزدایی ضوابط و آیین نامهها مانع از تضییع حقوق دانشجویان و باعث آرامش دانشجو و دانشگاه شوید.
در پایان بدینوسیله از حضرتعالی درخواست میشود که برای پیگیری و تصریح مطالباتی که چندی از آنان فهرستوار ارائه گردید، فورا و در اولین فرصت در جلسهای که با حضور نمایندگان دانشجویان، توسط بسیج دانشجویی برگزار میشود، حضور بهم رسانید. امید است که با عنایت به توجهی که نسبت به دغدغه عطف به ما سبق شدنِ آییننامه سنوات نشان دادید، نسبت به رسیدگیها و مطالبات مطرح شده هم جدیت لازم را شاهد باشیم.
لازم به ذکر است که تا مشخص شدن و تعیین سازوکار رسیدگی به مطالبات مطروحه، پیگیریهای بسیجهای دانشجویی از دستگاههای مربوطه و نظارتی کشور ادامه خواهد داشت.
و من الله التوفیق
مهدی حیدری مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر
امین اقرلو مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران
میلاد چهاردولی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مهربد مهرافزا مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی
سیاوش شفیعی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت
حسین کیانی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علامه