پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

12:34:44 - شنبه 3 تیر 1396
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
بررسی علمی امکان پذیری رویت هلال شوال ۱۴۳۸
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گزارشی در خصوص مشخصات رویت پذیری هلال ماه شوال ۱۴۳۸ گفت: این هلال شامگاه روز یکشنبه چهارم تیر ماه ۹۶ در تمام پهنه ایران با چشم غیر مسلح قابل رصد است.

به گزارش “دانشجوآزاد” مهندس مسعود عتیقی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا، لحظه مقارنه(ماه نو) را که به آن اصطلاحا تولد ماه نیز گفته می شود، هفت صبح شنبه سوم تیر عنوان کرد و گفت: بر این اساس برای بررسی مشخصات رویت پذیری هلال شوال ۱۴۳۸، به اولین غروب پس از مقارنه یعنی شامگاه شنبه ۳ تیر ۱۳۹۶ برابر با ۲۹ رمضان ۱۴۳۸ توجه می کنیم.

عتیقی افزود: سن هلال در لحظه غروب خورشید در روز شنبه ساعت ۱۳ و ۲۳ دقیقه و لحظه غروب خورشید در این روز ۲۰:۲۳ دقیقه و ۵۰ ثانیه خواهد بود و سمت خورشید در این لحظه ۲۲۹ درجه و ۵۶ دقیقه و ۴۹ ثانیه است.
وی ادامه داد: سمت ماه در لحظه غروب آفتاب ۲۲۹ درجه و دو دقیقه و ۵۷ ثانیه و اختلاف سمت ماه و خورشید ۷درجه و ۵۳ دقیقه و ۵۲ ثانیه می شود. ارتفاع هلال از افق بسیار ناچیز و برابر با یک درجه و ۴۲ دقیقه و ۳۸ ثانیه کمان است.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: جدایی زاویه ای ماه از خورشید هنگام غروب آفتاب هشت درجه و ۱۷ دقیقه و ۵۰ ثانیه است و یک هلال با فاز بسیار پایین اما با طول کمان نسبتا مناسب تا ساعت ۲۰ و ۳۸ دقیقه و ۴ ثانیه یعنی به مدت ۱۴ دقیقه و ۱۴ ثانیه در افق تهران حضور دارد.
عتیقی خاطرنشان کرد: سمت ماه در لحظه غروب آن ۲۹۴ درجه است، بنابراین هر چند طول کمان ماه به نسبت بالاست اما درصد روشنایی به علاوه ارتفاع کم هلال از افق و مکث کوتاه ماه شرایط نامطلوبی را برای رویت این هلال در شامگاه شنبه سوم تیرماه ۹۶ نشان می دهد و حتی در عرض های جنوبی کشور با تفاوت نه چندان تاثیر گذار، این شرایط حاکم است.
وی ادامه داد: با عدم رویت پذیری هلال در شامگاه روز بیست و نهم ماه قمری، از آنجا که ماه قمری نمی تواند ۲۸ یا ۳۱ روزه باشد، بدیهی است که در شامگاه روز یکشنبه چهارم تیر ماه ۹۶ هلال در تمام پهنه ایران با چشم غیرمسلح قابل رصد است.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: با توجه به ۳۰ روزه شدن این ماه و وضعیت طول کمان بالا چه بسا این گمان در ذهن عموم مردم شکل بگیرد که در شامگاه یکشنبه چهار تیر با هلال شب دوم ماه مواجه هستند، در حالی که این گونه نیست و با توجه به ضوابط علمی این هلال چنین شرایطی رخ داده است.
عتیقی افزود: بر این اساس در غروب روز یکشنبه چهارم تیر هلال شوال ۱۴۳۸ به مدت یک ساعت و ۱۲ دقیقه در افق حضور داشته و با فاز و طول کمان بالا حتی با چشم قابل مشاهده است.
وی خاطرنشان کرد: در شامگاه شنبه نه تنها در ایران بلکه در منطقه خاورمیانه و تا بخش های زیادی از قاره آفریقا، هلال شوال قابل رویت نخواهد بود.
به گفته مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، گروه ویژه رویت هلال این انجمن شامگاه شنبه در ارتفاعات شمال استان تهران مستقر و بررسی امکان پذیری رویت این هلال در شامگاه روز مذکور را با تجهیزات گسترده و کارشناسان مجرب در طرح سراسری رویت هلال کشور دنبال خواهند کرد.

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi